לא חשבתי שיונתן יעלה השנה לגן עירייה, (בליבי דמיינתי עוד שנה בגן פרטי) יותר מזה, לא חשבתי שהוא יעלה לגן עירייה בראשון לציון.
אני מניחה שלמדתי ועדיין לא הפנמתי, שיש פער גדול בין מה שחשבתי ורציתי, לבין מה שהמציאות מזמנת לי. כי בגדול הייתי אמורה להיות אמא לשניים וגרה באיזה פרבר חמוד עם חצר, איפה אני ואיפה זה.
מעבר להתרגשות האובייקטיבית ליום הראשון והמיוחד של חזרה למסגרות, מדובר בחזרה למסגרות בתקופה מאוד מורכבת ומוזרה. לימודים מרחוק, הסתגלות קצרה אם בכלל, החשש מהדבקויות ושלל תופינים שממתינים לנו כהורים, בבוא השנה החדשה הזו עלינו. מודה, השנה אין לי פרפרים או התרגשות, יש בי לחץ מבוקר של מה יהיה ואיך יהיה.
מה למדתי מהתהליך שאני עוברת באימון שלי
אני לא חוששת מכניסה למסגרת בלי הסתגלות, כי אני סומכת על יונתן ובעיקר אופטימית ומקווה לטוב (יש יגידו בהדחקה). כחלק מהתהליך שאני עוברת עם ירדן, (הלוא היא ירדן גלילי המופלאה שהיא גם מאמנת בשיטת אמא מאמנת של אפרת לקט האחת והיחידה) למדתי שאני יכולה ״לאמן״ – מילה שטרם התחברתי אליה (אבל אני בדרך), בגדול משמעותה לתת ליונתן את הכלים להתמודדות כי בניגוד לאיך שרובנו גדלנו (כולל אני) אני לא יכולה לשלוט בסביבה שלו ובו, אני יכולה רק לתת לו את הכלים ולאפשר לו לחוות את החוויות שלו, בלי הפחדים שלי, תוך מתן עצמאות ותחושת מסוגלות כי כל ילד ואדם באשר הוא, זקוק למקום שלו, לעשות, להתמודד ולהיות – בזכות עצמו.
כבר לפני שלושה שבועות יונתן סיפר לי – ״שהוא הולך לגן עירייה ואני אביא אותו בבוקר, אגיד לו ביי, הוא ילך לשחק ואני אחזור בצהריים לקחת אותו״.
האם אני לא חוששת? בוודאי שחוששת. מדובר בגן שאני לא יודעת כלום לגביו, ויונתן לא מכיר בו אף ילד ולא את הצוות. אני לא מכירה אפילו לא הורה אחד (אפילו לא הצלחתי לארגן מפגש אחד בחופש עם ילד מהגן). אבל, החרדות שלי הן שלי ולא שלו. על אותו משקל כמו שכל בחירה שלו ללבוש ולהתלבש בעצמו בבוקר, היא שלו ולא שלי ואני רק צריכה לנשום עמוק ולזרום איתו ויותר מזה עם הסיטואציה.
אז בואו, קחו איתי נשימה עמוקה ולמרות שהמציאות מורכבת מכל כך הרבה גורמים ואילוצים, בואו ננסה לשמור על אופטימיות. מאחלת לנו ולכם שנת לימודים – מוגנה, מוצלחת ומכילה.
שיר לא רגיל לפתיחת שנת הלימודים, אבל זה מה שמתנגן לי בראש:)
רוצים לקרוא עוד קצת על תפיסת ההורות שלי ועלי – מוזמנים למדור שלי בבלוג ״אמהות מאחורי הקלעים״. אמהות לילדים בגילאי 2-4 מוזמנות לקבוצת פייסבוק ״מה עושים עם הילדים 2-4״ של דותן הידועה כדותן כפרה עליה ושלי.